elu pariisis

neljapäev, märts 06, 2008

Viieteistkümnes ja kuueteistkümnes maja

Viieteistkümnes maja
Tervureni taga, Moorselis, 4 magamistuba, 4 fassaadi, 380 000.
Esimene maja, kus kõik 4 tuba olid normaalse suurusega, kuhu ikka voodi sisse mahtus. Muidu oli ka maja selline armas, nelinurkse põhiplaaniga. Aed oli normaalse suurusega, mitte liiga suur ega mitte liiga väike. Garaaž oli loomulikult ka. Omanikud tegid selles remondi 1-2 aastat tagasi, kõik tundus ilus, aga tegelikult ma ei ole päris kindel, kas nad ikka elektrijuhtmed ja torud vahetasid ära. Minu jaoks oli see maja top 3-s, aga tema ainus puudus on see, et see on liiga kaugel. Võtsin aega: kl 17.15 tõusin oma kontorilaua tagant püsti, läksin parklasse, võtsin auto, kl 17.45 olin maja ees. Polegi tegelikult nii kaugel. Kõndisin natuke ka ümbruskonnas ringi, täitsa küla ikka. Ei kohvikut ei saiapoodi, ainult põllud ümberringi. Nii ja naa, ühesõnaga.

Kuueteistkümnes maja,
Tervureni taga, Vossemis, 3 magamistuba, 4 fassaadi, 445 000. Garaaž kah.
Maja asus sellises uute elamute piirkonnas, kah ikkagi üsna kaugel (Tervureni külast 5-6 km). Kuna ka selle maja olid omanikud endale ehitanud, siis olid nad seal päris palju luksuslikke materjale kasutanud, elutoas oli kahelt poolt vaadatav klaaskamin, terrassile-aeda sai läbi terve seina ulatuvate klaasuste, mis täiesti lahti käisid. Köök oli lahe punane jne. Aga need 3 magamistuba olid ikka tõeliselt väiksed. Nii et see maja jääb kõrvale.

Mõlema maja puhul, mida vaatamas käisin, oli müügi põhjuseks lahutus. Nii et ühest küljest olid omanikud need kunagi endale korralikult (!) ehitanud. Teisest küljest oli kahju vaadata neid omanikke, kes lisaks muule jamale veel oma kodu kah maha peavad müüma.
Hakkasin isegi mõtlema, kas seda ühisvara ikka on vaja soetada :P
Teisalt jälle võiks siis kohe kõrvad pea alla panna ja mitte midagi elus teha...

1 Comments:

  • At 2:18 AM, Blogger Elo ja Marek said…

    Triin, Ma olen Su meiliaadressi puha 2ra unustanud. Minu oma on marek.feldman@gmail.com ja meie seiklustel saab silma peal hoida aadressil lameerika.blogspot.com

     

Postita kommentaar

<< Home