elu pariisis

pühapäev, märts 02, 2008

Üheteistkümnes ja kaheteistkümnes maja

Kraainem, 3 fassaadi, 3 tuba, 350 000
Perekond oli selle ostnud enda jaoks ja seda oma äranägemist järgi korda tegema hakanud. Nüüd aga otsustasid vanaemale lähemale kolida. See tähendab, et majas on väga hästi tehtud asju, aga protsess on natuke poolik.
Alumisel korrusel on korralik köök, elutuba, söögituba, köögis on põrandal must kivi, ülejäänud osas tammeparkett. Maja on ida-lääne suunal, nii et isegi tänasel pilvisel päeval oli seal valgust. Alarmijuhtmed on veetud, lakke on integreeritud ekraan kodukino jaoks. Vihmaveekonteiner on paigaldatud, torud veetud, aga ühendamata. Majas on ainult 1 vets, mis asub allkorrusel. Ülemisel korrusel on vannituba ja 3 magamistuba. Laste toad olid üsna väiksed. Kui alumine korrus oli väga tipp-topp, siis magamistubades tuleks ikka veel natuke kohendada. Põhimõtteliselt pidi olemas olema ka luba ja projekt pööningu väljaehitamiseks.
Kuigi see on kõige odavam maja, mis me siiani vaatamas oleme käinud, ja potentsiaali selles on, siis meil ilmselt ei ole ikka vaprust nii palju töid veel ette võtta. Nii et jääb praegu kõrvale.

Kaheteistkümnes maja oli meie esimene 4 fassaadiga maja, Duisburgis (linnast väljas), 3-4 magamistuba, 330 000. Maja on ehitatud 50ndatel ja põhimõtteliselt tuleks seal kõik ümber teha (elekter, vesi, radikad, aknad, põrandad jne). Nii et pole meie jaoks.