elu pariisis

reede, veebruar 29, 2008

Kümnes maja

WSL, kohe Woluwelaani taga, 2 fassaadi, 4 tuba, 460 000.
Käisin seda maja üksi vaatamas. On nii häid kui halbu külgi. Maja on ehitatud 1990 ja esimene omanik elab sees, nii et kõik süsteemid (elekter, gaas, vesi, radikad) pärinevad sealt 18 aasta tagusest ajast, aga üldiselt pigem korralikud.
Hea oli see, et majas oli siiski 3 korraliku suurusega tuba ja üks nö garderoob. Kuigi väga suures polnud neist tubadest ükski ja neljas katusealune tuba oli siiski ka üsna madala laega. Garaaž oli olemas ja parkett oli põrandal ja aknad olid korralikud. Köögis ja elutoas oli aasta tagasi remont tehtud, mujal mitte. 1 vannituba (dušš ja vann), üks külaliste tualett. Aed oli kõige suurem, mis ma siiani näinud olen (7 meetrit lai ja mingi 40 pikk), aga kahjuks oli aia taga kohe autoderohke Woluwelaan. Majas oli päris palju ruumi ja natuke läbi mõeldes annaks sellest nii mõndagi head teha.
Aga arvestades tööde hulka, mis seal ette tuleks võtta, on minu meelest see ikka liiga kallis. Võibolla 360 000 juures võiks hakata mõtlema. Sest asukoht on suht hea ikka, institutsioonidele piisavalt lähedal.

Vahelduse mõttes veel selline tähelepanek, et üks majaomanik, kelle maja vastu ma huvi tundsin, andis miskipärast oma meilis ka teada, et ta praegu rohkem ostjatega ei kohtu, kuna tema majale on tehtud ostupakkumine hinnaga 380 000 (kusjuures kuulutuses küsis omanik hinnaks 470 000). Nii et tundub, et kauplemisruumi neis müügipakkumistes on...