elu pariisis

laupäev, veebruar 09, 2008

viies maja

Viies maja asus Auderghem'is (kah linnapiirides), 450 000.
Selge, et selle maja juures maksis eelkõige asukoht. Väga armas linnaosa, ainult ilusad eramajad, peaaegu nagu Uccle'is, aga natuke väiksemad ja mitte nii chateau-likud. Ümbruskonna koolid on kõik eriti head koolid, mõnesaja meetri kaugusel algas juba Bois de la Cambre.
Maja ise oli 3 fassaadiga, mis polegi nii halb. Aed oli parajalt väike, aga siiski piisavalt suur, et muru peal kõndida saaks. Harukordse juhusena oli aed ka tõepoolest 100 % lõuna poole. Aknad olid vahetatud, küttesüsteem kah suhteliselt uus. Garaaž oli samuti korraliku suurusega.
Aga maja ise tundus liiga väike. Kirjade järgi 3 magamistuba, vannituba + lisaks üks vets. Alumisel korrusel olev elutuba-söögituba oli vaid 30 m2, mis kohalikke standardeid arvestades on väga väike. Köök oli samuti väike, kuigi suht hästi sisustatud. Üks magamistuba oli normaalse suurusega, aga eriti midagi peale voodi sinna ei mahtunud. Kõrvaltoast oli seega garderoob tehtud, garderoogi kohta oli see OK. Lapse tuba oli nii 10 m2, mis on ikka tegelt väike. Ja katuse alla oli veel üks väike tuba tehtud, mida saab kas väikse külalistetoana või büroona kasutada. Kõige hullem selle maja juures oli aga keerdtrepp, mis oli üsna kitsuke. Katusealusesse minnes tuli lausa pugeda, et sarikate vahelt läbi mahtuda.

Kokkuvõttes liiga väike. Minu meelest on see maja ühele inimesele sobiva suurusega. Üksinda elades oleks see parajalt suur, et oleks ruumi, aga et ei tunneks end liiga üksikuna. Ja häda pärast saaks ka külalisi majutada.

Esimene maja tundub nende nähtud 5 taustal järjest ja järjest paremana.

Aega on selle asjaga.