elu pariisis

pühapäev, märts 02, 2008

Neljateistkümnes maja

Tervuren, Parklaan 6 (kohe Aafrika muuseumi kõrval), 3 magamistuba + 1 büroo, 4 fassaadi, 495 000.
Meie mõlemi jaoks oli see Sterrebeeki maja järel teine, või isegi sama pulga peal. Un petit bijou, nagu nad prantsuse keeles ütlevad.
Asukoht on muidugi mõnus ja üldiselt tundus, et ümbruskonnas elavad vaid rikkad inimesed. Elutuba-söögituba oli väga ilus, põrandal valge õlitatud parkett, seinad kreemid, töötav kamin, suured aknad igas küljes, keset tuba jooksis hästi välja töödud puittala, mis kogu õhkkonnale veelgi juurde andis. Köök oli korralik, ei midagi ahhetamapanevat, aga korralik. Lisaks oli alumisel korrusel veel väike kontorituba ja 2 tualetti. Aed oli pigem väike, aga hästi hooldatud ja aia nurgas oli korralik kividest ehitatud grillinurk. Garaaži mahtus 1 auto, uks oli elektriline. Ülemisel korrusel oli 1 suur vanemate magamistuba, 2 väikest magamistuba ja vannituba (vanni ja duššiga, aga ilma vetsuta). Ülemisel korrusel oli igal pool põrandal vaipkate.
Üldiselt oli kogu maja väga hea maitsega kujundatud ja heas korras. Tõsi küll, teine korrus oli natuke väike. Niimoodi kirja panduna ei tundugi, et selles midagi nii erilist oleks olnud, aga midagi seal oli, et tundus, et selles majas võiks elada küll.
Ostuks küll veel ei lähe, vaatame veel natuke ringi. Hind on muidugi suhteliselt soolane, eriti arvestades seda, et Sterrebeeki majas oli 5 magamistuba ja ta oli sama heas või veelgi paremas korras kui see siin. Ja Sterrebeeki maja eest küsiti 450 000. Tõsi küll, Sterrebeeki omal oli vaid 2 fassaadi siinse 4 vastu, aga aed oli suurem.