elu pariisis

teisipäev, juuni 15, 2004

Sel pikal n2dalavahetusel yritasin t2htsamad kohad yle vaadata. K2isin Star6i Arbatil, mis on yks turistidele suunatud t2nav. Ainult matrjoshkasid ja CCCP-kirjaga T-s2rke myyakse. Tretjakovi galeriisse p6ikasin sisse, mis oli muidu ise kole, aga ikoonid, mida seal eksponeeriti, olid ilusad. Vanimad 12. sajandist. Ja sealses kohvikus s6in kapsapirukat, hullult hea oli. Odav kah.

Selle eest Elizevski (?) toidupood Tverskaja uulitsal on uskumatult ilus. Palju ilusam kui m6ni muuseum. Puhas juugendstiil, v2ga h2sti ja v2ljapeetult renoveeritud. Ja see on yks v2heseid kohti, kus ei haise. Muidu on siin igal pool mingi imelik lehk. Isegi Stockmanni toiduosakonnas. Muuseas, p2rast Pariisi suhkvuvabade toodete vaegust on siinne diabeetikute lett kui unistus. Osta mida tahad. Komme sadat sorti, kypsiseid, vahvleid. Hullult odavad ka.
Muidu shoppingutuurilt sain teada, et samad riided, mida Pariisis myyakse, on siin v2hemalt 2 korda kallimad. Nii et shoppingut ma siin ei tee. V2ljaarvatud muidugi kommid :)

Punasel v2ljakul k2isin 2ra. Tundub, et mausoleumi enam ei lasta. Uks oli igatahes kinni. Ja siis eile k2isin veel paadiga s6itmas Moskva j6e peal. Paadist vaadates tundus kyll Moskva ikka v2ga ilus. Samas siin ongi nii, et kontrastid on suured: on m6ned kohad, mis on v2ga ilusad, Kreml, paar jalak2ijate t2navat Tverskaja k2rval, Metropoli hotell jne, aga samas kohe k6rval on ilgelt kole ja must. Nagu siin k6rvuti h2sti head ja h2sti kallid restoranid ja on eriti r6vedad restoranid. Vahepealset, normaalset ei ole siin olemas. Nagu ei ole siin olemas keskklassi. Ja nagu autod on siin kas Mercedesed, bemarid, Porched ja Lexused v6i Ladad ja Volgad. Vahepealseid ei ole.

Tegelt n2dalavahetuse teravaim elamus oli see, kui eile 6htul tulid meie juurde 2 vormis noormeest. Ei teagi mis vorm see on, selline must, aga t2ies vormis olid, myts ja k6ik. Poisid olid vast maksimum 12 aastased ja kysisid meie k2est raha, na dorogu. Vene keeles kysisid, me tegime n2o, et ei saa midagi aru. Ise nad tegelt nii hullult kartsid, et oleks peaaegu nutma hakanud. Loo moraal on vist see, et pooled, kes siin mingisugust vormi kannavad, on tegelt niisama maskeraadiks kodust v2lja tulnud ja yritavad t2htsad olla. Uskumatu igatahes.

3 Comments:

  • At 5:46 PM, Anonymous Anonüümne said…

    Mirjam K: eee... misasi see PWC ikkagi on? Mina pole midagi kuulnud. Näh.

     
  • At 8:22 AM, Blogger Triin said…

    PWC on PriceWaterhouseCoopers. Rahvusvaheline audiitor- ja muid teenuseid pakkuv ettev6te. Eestis tegutseb ka. Yldiselt ikka yle maa tuntud :)

     
  • At 10:25 AM, Anonymous Anonüümne said…

    Mirjam: vat siis. kuidas sa siis nüüd äkki nende palgale sattusid? väga äge igatahes!kas külla saab tulla?

     

Postita kommentaar

<< Home